Vi har skrevet litt tidligere om History Channels «The Vikings», serien som har et budsjett på over 260 millioner kroner og har Thorbjørn Harr i en av rollene.

Serien virker å skulle bli en slags utfordrer til «Game of Thrones», og settingen kan jo sies å være relevant for et land som vårt. Nå skriver Aftenposten at produsentene Morgan O’Sullivan og Michael Hirst («The Tudors» og «Camelot») var på jakt etter norske samarbeidspartnere til serien.

De ønsket å gjøre opptat i Norge, og den norske filmprodusenten Eldar Nakken i Mediacircus i Bergen jobbet hardt for å få til innspilling her til lands.

Til slutt strandet det på at Norge mangler incentivavtaler som gjør det gunstig å legge utenlandske produksjoner til Norge. Ifølge Aftenposten ville heller ikke Norsk filminstitutt skyte midler inn i produksjonen.

Nå ender serien opp med å vises via HBO Nordic her til lands.

Premieren hos dem skjer 4. mars, dagen etter USA.

-Vi er svært glade for å kunne tilby denne kvalitetsserien til våre seere i de nordiske landene, sier pressetalskvinne Christel Lindgren ved HBO Nordic i Stockholm til Aftenposten.no.

Foreløpig har vi ikke sett så mye promomateriale fra «The Vikings», annet enn et par bilder og en teaser:

Serien følger Ragnar Lodbrok, en ung og eventyrlysten viking, som kommer i konflikt med den lokale høvdingen Earl Haraldson (Gabriel Byrne) om strategi – ikke minst krangler de om hvorvidt vikingene skal fortsette sine erobringer østover, eller prøve seg på nytt land i vest.

Lodbrok var for øvrig en ekte person, som levde i Danmark (eller Sverige) på 700-tallet.

Thorbjørn Harr spiller Jarl Borg, en karakter vi vet skrekkelig lite om foreløpig. Men ryktene sier at Harr både har måttet la skjegget gro og legge seg i hardtrening for rollen.