I den kommende britiske tv-serien «Opposite Number» følger vi en britisk atomforsker som blir kidnappet i Nord-Korea, der han tvinges til å jobbe for landets atomprogram.

Nå har Nord-Korea ifølge The Guardian gått hardt ut mot serien og dens insinuasjoner om atomprogrammet, og ber britiske myndigheter stoppe denne «ærekrenkende farsen».

Channel 4 offentliggjorde de første detaljene om serien forrige måned, på jakt etter produksjonspartnere i andre land. I den sammenheng lettet de også på sløret om handlingen, der britiske og amerikanske agenter i Nord-Korea vil jobbe intenst for å befri forskeren – samt å forhindre en global atomkrise.

Serien, som skal bestå av ti episoder, skrives av britiske Matt Charman – og det loves at publikum skal bli tatt med inn i «Nord-Koreas lukkede verden».

– Filmen er lite annet enn et konspiratorisk narrespill som maler et feil bilde av virkeligheten i DPRK, ettersom den er basert på en ren løgn om at DPRKs høyt aktede sverd for selvforsvar er laget ved å «ulovlig tilegne seg» atomteknologi fra Storbritannia, uttaler en talsmann for landet via landets nyhetsbyrå.

Et slikt tyveri er ifølge talsmannen helt utenkelig, ettersom landet allerede innhar «utenkelig kraftige atomvåpen» og dermed ikke trenger utenlandsk teknologi.

For at de diplomatiske båndene mellom Nord-Korea og Storbritannia ikke skades ytterligere, oppfordres britiske myndigheter til å «straffe de som står bak prosjektet».

«Opposite Number» er et fiktivt tv-drama med hendeleser, figurer og handlinger som er funnet opp, i tråd med kanalens tidligere politiske thrillere som «Complicit» og «Secret State», svarer Channel 4 ifølge THR.

Nord-Korea har de siste årene gjennomført tre atomprøvesprengninger, senest i 2013 – men det er ifølge The Guardian fortsatt usikkert om landet innehar fullt fungerende atomstridshoder.

Tidligere i sommer ble også den kommende Seth Rogen– og James Franco-komedien«The Interview» kritisert av Nord-Korea. Der spiller de to tv-journalister som blir rekruttert av CIA til å ta livet av landets leder Kim Jong-un.

Det hele endte i det tilfellet opp med at det japanskeide filmstudioet Sony Pictures gikk med på å digitalt endre på visse scener i filmen, samt muligens endre på en scene med Kim Jong-un.

PS: Matt Charman, manusforfatter på «Oppisite Number», skrev opprinnelig også manuset på den kommende Steven Spielberg-filmen om et U-2-fly som styrert på vei til Norge fra Pakistan under den kalde krigen. I hovedrollen der finner vi Tom Hanks – og manuset er nå overtatt av Coen-brødrene.