Alle fortjener en ny sjanse, ikke sant?

Tilsynelatende er også Fox av den oppfatningen, ettersom de ifølge THR nå er igang med en oppfølger til «Prometheus».

Ridley Scotts tilbakevending til science fiction-sjangeren ble ikke like godt mottatt som mange hadde håpet på – fortsatt står både «Blade Runner» og «Alien» sterkere blant fansen.

Men det var åpenbart mange nok som tok veien innom kinosalen for å se hvordan romskipet Prometheus og dets mannskap ville klare seg på jakt etter intelligent liv (og mulige svar på livets gåte) i det ytre rom. Hittil har filmen spilt inn rett i overkant av 300 millioner dollar internasjonalt, noe som (akkurat?) er nok til at Fox satser på den (åpenbare) oppfølgeren.

Overfor THR bekrefter Fox at både Scott og filmselskapet aktivt jobber med fortsettelsen, og at både Michael Fassbender og Noomi Rapace har signert kontraktene.

Samtidig snakkes det med en rekke manusforfattere, ettersom «Prometheus»-medforfatter Damon Lindelof muligens ikke har kapasitet.

– Ridley er utrolig entusiastisk om filmen, men vi må gjøre dette riktig. Vi kan ikke forhaste oss, sier produksjonssjef Emma Watts i Fox til THR.

Det betyr at oppfølgeren (som etter ryktene å dømme godt mulig kan komme til å hete «Paradise») først kan forventes på kino i 2014 eller 2015.