Disney gjør det svært godt med relanseringer av eksisterende historier for øyeblikket, senest gjennom den rekordsettende Jolie-filmen «Maleficent».

Og de viser ingen tegn til å miste fart.

Variety avslører at også «Skjønnheten og Udyret» får en storslått nyversjon. Denne gangen som en spillefilm med vanlige skuespillere.

Den opprinnelige animasjonsfilmen fra 1991 er en av Disneys største filmsuksesser noensinne, både kritisk og kommersielt. Selv i dag lever den i beste velgående gjennom leker, teateroppsetninger og relanseringer.

Da den nye direktøren Will Eisner skulle hjelpe giganten ut av krisa på 70- og 80-tallet, hvor de hadde store problemer med å tjene penger på film, var akkurat «Skjønnheten og Udyret» en av vitamininnsprøytningene.

Oppgaven med å regissere storfilmen går til «Dreamgirls»-, «Chicago» og «Twilight: First Dawn»-regissøren Bill Condon.

Siden han har gjort stor suksess med musikaler tidligere, spekuleres det på om den nye versjonen av klassikeren også kan være sangbasert. Det ville i hvert fall ikke vært ulikt Disney.

Ryktene om prosjektet begynte allerede i fjor. Den gangen var navnet «Beast», noe som kan antyde at man i all hovedsak følger beistet. «Maleficent» gjenforteller også «Tornerose» gjennom den onde feens perspektiv.

«Skjønnheten og Udyret» er opprinnelig et nesten 300 år gammelt fransk eventyr, som med årene har fått utallige nytolkninger i film-, tv- og litteraturkretser.

Tv-serien fra 1987 med Ron Perlman som beistet fikk en gedigen kultoppslutning, og inspirerte «Beauty and the Beast»-serien som kom for to år siden.

Og det blir stadig trangere. I tillegg til Condon og Disneys nye vri, pludrer også stjerneregissøren Guillermo del Toro med sin egen filmversjon av eventyret.

Februar i år kom det dessuten en fransk-tysk tolkning av eventyret. Siden originalverket er såpass gammelt, har rettighetene blitt allemannseie. Dermed stopper det neppe her.