Hannibal Lecter i Mads Mikkelsens skikkelse er på vei til tv!

Nå har NBC sluppet den første traileren til serien «Hannibal», og bekreftet at serien begynner på kanalen 4. april. Forhåpentlig venter ikke TVNorge, som har de norske rettighetene, altfor lenge med å sende den de også.

Traileren kan vel karakteriseres som en apetittvekker, men det holder for oss.

For mange nordmenn er vel karakteren Hannibal Lecter mest kjent fra «Nattsvermeren», men «Hannibal» følger Dr. Lecter mens han fremdeles er ung og drapsinstinktet ikke har slått ut i full blomst ennå.

Psykiateren Lecter samarbeider med FBI-agenten Will Graham (Hugh Dancy) om å løse diverse saker, mens Laurence Fishburne spiller sjefen deres. At Graham og Lecter seinere blir bitre fiender vet forresten alle som har lest eller sett filmen «Red Dragon».

De store forventningene til serien skyldes jo til en viss grad Mikkelsen, som er en god skuespiller, men også at «Hannibal» er utviklet og delvis skrevet av Bryan Fuller («Wonderfalls», «Dead Like Me», «Heroes», Pushing Daisies»).

Andre skuespillere i serien er Caroline Dhavernas og Lara Jean Chorostecki – sistnevnte spiller dessverre en blogger. Beklager, jeg er alltid skeptisk til bloggerkarakterer i filmer og tv-serier. Kan ikke noe for det.

NBC har forresten kun bestilt 13 episoder av første sesong, noe som er sjeldent for kanaler med bred distribusjon (derimot vanlig for kabelkanaler som Showtime og HBO).