To og et halvt år etter at vi sist så James Bond på kino, og sju måneder etter at den neste filmen om agent 007 fikk premieredato og det ble klart at Daniel Craig er innstilt på en ny runde i hovedrollen, er det fortsatt ingen signatur nederst på regissør-kontrakten.

Og i helga ble en av fansens ønskedrømmer – at Christopher Nolan skulle ta over stafettpinnen etter Sam Mendes – knust, da Nolan i et intervju med BBC kategorisk avviste at han var aktuell for jobben.

«Du tar bare på deg en franchise som det hvis du kan bringe noe helt nytt til den. Og for øyeblikket mener jeg at de klarer seg utmerket uten meg», sa Nolan, ifølge AV Club.

Ifølge Variety er det imidlertid en annen høyt profilert regissør i bildet – nemlig Danny Boyle, mannen bak «Trainspotting» og Oscar-vinner for «Slumdog Millionaire».

Foto: Martin Kraft / CC By-SA 3.0

Uten at det er bekreftet fra noen av partene skal Boyle ha stått høyt på lista til produsentene i MGM og Eon helt siden «Skyfall» var under prosjektering tidlig på 2010-tallet, og nå har han angivelig både plass i kalenderen og motivasjon til å ta fatt.

Boyle har dessuten regissert Daniel Craig i rollen som James Bond før.

Nemlig i åpningsseremonien til London-OL i 2012.

Et langt mindre kjent navn som også skal være i søkelyset, er franske Yann Demange. Han sto bak den svært kritikerroste thrilleren «´71», satt til borgerkrigen i Nord-Irland, i 2014.

Manuset til det som blir den 25. filmen i Bond-serien skal skrives av Neal Purvis og Robert Wade, som har forfattet alle Bond-filmene siden «The World Is Not Enough» i 1999.

EDIT: Neida! Boyle utvikler et eget Bond-manus sammen med John Hodge, som skrev «Trainspotting» og oppfølgeren «T2». Ifølge Deadline. Dermed ser det ut til at Bond-produsentene får to manus å velge mellom når de forhåpentlig om ikke lenge gir grønt lys for den nye filmen.