Underholdningsbransjen lever i hvert fall etter ordtaket «å smi mens jernet er varmt».

David S. Goyer (skrivende på alle Christopher Nolans tre Batman-filmer) og Daniel Cerone («Dexter», «The Mentalist») har sammen med Warner Bros. kastet seg over DC Comics’ supernatural-detektiv John Constantine. Deadline melder i dag at serien er solgt til NBC.

Det står vel neppe om tv-kanalens sjel om det ikke blir noe av, men NBC er såpass gira at de går med på en såkalt penalty-avtale – noe som betyr at de må betale selv om de velger å legge serien på hylla.

Nyheten kommer bare noen dager etter Fox’ grønne lys for nok en tv-serie fra Warner Bros. basert på en DC-tegneserie – «Gotham» fra Batman-universet.

John Constantine oppstod som en bifigur i Alan Moores (mannen bak blant annet «Watchmen», «V for Vendetta», «The League of Extraordinary Gentlemen») fantastiske arbeid med «Swamp Thing» på midten av 80-tallet.

To av gutta han arbeidet sammen med den gang var The Police-fans, og de ville gjerne ha med en figur som lignetSting. Resultatet ble Constantine, en kjederøykende magisk detektiv som gjerne velger å lure de onde krefter i stedet for å ty til magien.

Etterhvert fikk Constantine sitt eget blad, «Hellblazer», som kom i 300 utgaver før det ble lagt ned for en liten stund tilbake. Detektiven er også en del av «Justice League Dark». Sistnevnte har  Guillermo del Toro lyst til å lage film av, så her lukter det mulige stordriftsfordeler.

Tegneserier på skjermen går gjerne sammen med gode inntekter, mye oppmerksomhet og faktisk også ålreite kritikker. Sistnevnte ble det ikke mye av da Keanu Reeves tok rollen i 2005-filmen «Constantine».

Men hvorfor gjøre det vanskelig? Sting er sikkert ledig for nok en filmrolle, han.