Det er ikke akkurat monumentale forventninger til film nummer fem i «Die Hard»-serien, kalt «A Good Day to Die Hard», og hele grunnen til det er vel den fjerde filmen i serien som var middelmådig – i hvert fall sammenliknet med de tre første filmene, som alle er semiklassikere. Dét, og at Fox har hyret inn den relativt personlighetsløse regissøren John Moore til å styre den femte filmen i havn.

Men den første teasertraileren fra filmen ser ikke så halvgal ut, faktisk.

Denne gangen er det tidvis trøblete forholdet mellom John McClane og sønnen (spilt av Jai Courtney) i fokus, de to må slåss mot terrorister med uklare motiver i Russland. Forvent mange eksplosjoner. Så skal det jo også legges trykk på at dette er en teaser, noe som betyr mange korte klipp som bare gir et overflatisk inntrykk.

Entertainment Weekly hintet for øvrig om at McClane hadde måttet bryne seg på et medlem av Gruber-familien i de andre «Die Hard»-filmene med oddetall bak. Hmmm.

Det er dog ikke så lett å få øye på Aksel Hennie her. En rekke norske medier rapporterte tidligere i år at Hennie muligens var med i filmen, basert på at navnet hans dukket opp under filmens oppføring på IMDB.

Hennie hadde selv twitret om at han hadde vært på audition for en rolle, men nektet overfor Dagbladet å si om han var med i filmen:

– Jeg vil hverken avkrefte eller bekrefte ryktet, men så vidt jeg vet skal jeg ikke være med i den filmen, sier Hennie til avisa i sommer.

Jaja, vi får se – norgespremiere blir allerede i februar til neste år.

Medredaktør Snorre og jeg var forresten og så Bruce Willis i «Looper» i dag. Det var saker. Gled deg.