Det er ikke noe nytt at fans gjetter på hvordan boka, filmen eller tv-serien de følger tett skal ende opp – det er tvert imot litt av moroa.

Men ikke alle historier er like vanskelige å forutse som «En sang om is og ild»-bokserien, som «Game of Thrones»-serien er basert på.

Det har ikke hindret «et par» fans fra å ha truffet spikeren på hodet med sine teorier, forteller nå forfatter George R. R. Martin i et intervju med The Telegraph.

– Det er så mange lesere som går gjennom bøkene i detalj, og som deretter kaster ut sine teorier. Mens de aller fleste av disse teoriene er underholdende og kreativt tullball, er noen av teoriene helt korrekte, avslører forfatteren.

Det betyr samtidig at han selv vet hvordan det hele skal ende til slutt – men det betyr ikke at han har bøkene ferdigskrevne i kjelleren, slik enkelt konspirerer om.

– I hvert fall én eller to lesere har klart å samle alle de ekstremt diskrete og obskure sporene som er spredt rundt i bøkene, og kommet fram til den korrekte løsningen.

unp

Det at noen har klart å kikke Martin i kortene, får ham ikke til å ville endre på den planlagte slutten.

– Jeg har tenkt mye på dette, ettersom jeg har lyst til å overraske leserne mine. Jeg hater selv forutsigbare avslutninger som leser, og jeg ønsker ikke å lese forutsigbar litteratur. Men jeg kan ikke endre på planene mine, sier Martin og fortsetter:

– Jeg har kommet til den konklusjonen at å endre avslutningen ville være en katastrofe, ettersom sporene tross alt ligger der. Det går ikke an, så jeg kommer til fortsette som før.

For tiden skriver Martin på den sjette boken i serien, «The Winds of Winter», som han hittil har brukt tre år på. Etter det har han planlagt i hvert fall én bok til, «A Dream of Spring».

Med én sesong i året ligger foreløpig tv-serien an til å ta igjen bøkene, med femte sesong i 2015 og sjette i 2016. Femtesesongen begynte nylig innspillingen, etter å ha annonsert noen av de kommende skuespillerne.

Om ikke Martin skulle rekke å skrive ferdig bøkene, er det ikke bare ham (og et par fans) som vet hvordan det ender.

– Jeg har visst det i årevis. Og de to skaperne av tv-serien vet det. Ingen andre, uttalte han tidligere i år.

Og til de som spekulerer i at han ikke rekker å skrive ferdig bøkene på grunn av sin etterhvert høye alder, kommer han med et velrettet «fuck you».

Vårt stalltips? Alle dør.