Som mye annet Seth Rogen og James Franco finner på, er deres neste prosjekt, «The Interiew», en kompisfilm og idiotkomedie.

Dette er riktignok også er en spionthriller. Duoen spiller to liksom-journalister som reiser til Nord-Korea for å ta Kim Jong-un av dage, under skalkeskjul av å ha fått en eksklusiv intervjuavtale med statslederen.

Kanskje ikke overraskende, så er det én person som ikke er sykt fornøyd: Kim Jong-un.

Rogen og Franco kan dermed krysse av fra sine gjøremålslister å bli fordømt av det nordkoreanske regimet. Talsmann Kim Myong-chol uttrykker stor misnøye med filmen overfor den britiske avisen The Telegraph.

– Det ironiske med handlingsforløpet i filmen er at den viser desperasjonen i USAs regjering og det amerikanske samfunnet, sier han, angivelig i et forsøk på å undergrave prosjektet på et eller annet nivå.

– En film om et attentat mot et utenlandsk statsoverhode speiler hva USA har gjort i Afghanistan, Irak, Syria og Ukraina, fortsetter han.

– Og la oss ikke glemme hvem som drepte John F. Kennedy: Amerikanere. Faktisk så bør president Obama være forsiktig, i tilfelle USAs militære har lyst til å drepe ham også.

interview2

Det beste med uttalelsen er at han sier Kim Jong-un sannsynligvis kommer til å se filmen uansett. Enda en ting å krysse av for gutta som lager den.

For øvrig: Der Kim Myong-chol avviser Hollywood for bare å lage filmer «fulle av attentater og henrettelser», synes han britiske filmer er langt bedre og mer realistiske.

– James Bond er en god karakter, og de filmene er mye mer underholdende, sier han.

Bortsett fra «Die Another Day», da. Men det kan vi jo godt være enige om.