Det har ikke gått lokalavisene i Møre og Romsdal hus forbi at den danske filmstjerna Nikolaj Coster-Waldau («Game of Thrones», «Hodejegerne») har instagrammet flere ganger fra Åndalsnes de siste ukene.

I en av oppdateringene sitter dansken til alt overmål i badstua sammen med en annen kjent skuespiller fra fantasyserien, nemlig Robert Aramayo (som spiller den unge Ned Stark).

Det dreier seg om innspillingen av en ny dansk-norsk storfilm ved navn «Selvmordsturisten», røper det danske produksjonsselskapet Snowglobe i en pressemelding i dag.

Ut over Coster-Waldau og Aramayo er rollene blant annet besatt av Tuva Novotny («Dag», «Annihilation»), Solbjørg Højfeldt («Forbrytelsen»), Kaya Wilkins («Thelma»).

Opptak gjøres også i Trollhättan i Sverige og i Berlin, under regien til danske Jonas Arnby, som havnet i kritikeruka i Cannes med sin debutfilm «Når dyrene drømmer» i 2014.

Det var en tittel som vakte oppsikt med sin blanding av kunstnerisk drama og sjangerfilm – en blanding den nye filmen, som har samme manusforfatter, kan se ut til å gjenta, skriver det amerikanske bransjebladet Variety.

«Selvmordsturisten» omtales av produsentene som intet mindre enn «en urovekkende psykologisk wake up-call om meningen med tilværelsen». Coster-Waldau spiller en forsikringsagent som er midt i en eksistensiell krise, og under oppklaringen av en forsvinningssak kommer han på sporet av et hemmelig hotell. Som han selvsagt sjekker inn på.

«Hotellet er en enestående, avsidesliggende luksusresort som spesialiserer seg på selvmord. Hans etterforskning avdekker en foruroligende sannhet som får ham til å sette spørsmålstegn ved selve livet, døden og hans egen forståelse av virkeligheten», heter det i pressemeldinga.

– Størstedelen av filmen er spilt inn i Norge, med over tjue innspillingsdager i Åndalsnes og omegnen rundt. Her får den spektakulære, norske naturen vist seg fram, sier Maria Ekerhovd i Mer film, som er norsk koprodusent, til Filter Film og TV.

Hun sier den norske delen av innspillingen er så godt som ferdig.

«Selvmordsturisten» har fått hele tre millioner kroner i koproduksjonsstøtte fra Norsk Filminstitutt og er også støttet av mediefondet Zefyr, som støtter produksjoner på sør- og vestlandet, og skal være kinoklar i november eller desember neste år. Her er det eneste bildet som så langt er offentliggjort fra filmen:

Jørgen Nordbye