Christopher Guest vil vel for alltid være kjent for folk flest som en av skaperne bak liksomdokumentaren «This is Spinal Tap», der han også spilte en av rollene som Nigel Tufnel:

Siden suksessen med «This is Spinal Tap» har Guest hovedsaklig jobbet i mockumentary-formatet – med liksomdokumentarer der mye av dialogen er improvisert fram. Dette er også formatet Guest tar med til HBO, når kabelkanalen nå bestiller åtte episoder av Guests kommende serie titulert «Family Tree».

Serien er ifølge New York Times skrevet i samarbeid med veteranen Jim Piddock, og har Chris O’Dowd i hovedrollen. Den handler om en 30-åring som arver en eller annen mystisk boks av en avdødd tante, og som bestemmer seg for å oppsøke slektsrøttene. Det låter jo ikke umiddelbart VELDIG spennende, men HBO (og BBC, faktisk) har åpenbart trua siden de nå bestiller åtte episoder uten at Guest & co. engang trenger å lage noen pilot.

Noen ord om Chris O’Dowd til slutt – for et gjennombrudd han er i ferd med å få.

Jeg vet iren fikk en del fans gjennom serien «The IT Crowd», men selv ble jeg først oppmerksom på ham i gjennombruddsrollen i fabelaktige «Bridesmaids»:

Siden har han blant annet dukket opp i en SVÆRT minneverdig rolle i «Girls»:

Og framover kommer du til å få se ham i en hel haug av tv-serier og filmer. Lurer forresten på om vi får se denne i Norge?