Det er ikke bare vi som har stor tro på Oslo-regissør Joachim Trier, til tross for den sørgelige nyheten om at hans første amerikanske storfilm «Louder than Bombs» nylig ble lagt på hylla grunnet pengetrøbbel.

Også New York Times mener at slikt kan skje den beste, når de nå trekker fram Trier som en av tjue unge filmskapere som er vel verdt å følge godt med på i årene som kommer.

Joachim Trier is that rarest of filmmakers – a sublimely natural talent, innleder NYT artikkelen med, før de noe senere kommer med mer skryt:

– The feverishly creative Mr. Trier has a lot of projects that he wants to write, with ambitions that are the match of his talent.

Blant de andre regissørene som trekkes fram av NYT finner vi andre Filter-favoritter som svenske Malik Bendjelloul («Searching for Sugar Man»), Andrew Bujalski («Computer Chess»), Yorgos Lanthimos («Dogtooth»), Sarah Polley («Stories We Tell»), Benh Zeitlin («Beast of the Southern Wild»), Na Hong-jin («Yellow Sea») og ikke minst J.C. Chandor, som nylig ga oss en av årets største filmopplevelser med Robert Redford-filmen «All is Lost».

Nå som «Louder than Bombs» ikke skjer med det første, er Trier tilbake i Oslo der han jobber med nye prosjekter – blant annet i samarbeid med makker Eskil Vogt, som nylig fikk sin «Blind» utsatt til neste år.

– Jeg velger nå å skrive på et annet prosjekt jeg har under utvikling, men jeg håper å vende tilbake til «Louder Than Bombs» snart, sa Joachim Trier til Comoyo Filter forrige måned.

Vi følger spent med videre, vi.