Netflix er en veldig god tjeneste for amerikanske og engelske fans av eldre Hollywood-film, dokumentarer og indiefilm – men det er trolig ikke bare derfor selskapet har klart å opparbeide seg 23 millioner kunder i USA.

Helt sentralt i den voldsomme kundeveksten har vært en avtale mellom Netflix og kabelselskapet Starz, der sistnevnte har videresolgt sine rettigheter på nyere filmer fra de store studioene. Kontrakten utløper i februar, Starz gjorde det i høst klart at de ikke aktet å fornye, og «nye filmer»-seksjonen hos Netflix har derfor begynt å krympe faretruende.

For å bøte på dette har Netflix vært på desperat jakt etter avtaler som kunne gi tilgang til ferskvare, men de har ikke hatt noen store gjennombrudd på den fronten.

Før nå.

Netflix har nemlig nå offentliggjort at de har kommet til enighet med studioet The Weinstein Company om eksklusiv rett til å streame deres filmer før de blir tilgjengelige for de andre kabel tv-selskapene i USA.

Dermed får Netflix blant annet tilby Oscar-favoritten «The Artist», Madonnas nye film «W.E.» og den Oscar-nominerte dokumentaren «Undefeated» kort tid etter at filmene blir sluppet på dvd.

Sjefen for The Weinstein Company, buldrebass og brutalt dyktig forretningsmann Harvey Weinstein, erklærer i en pressemelding at han er strålende fornøyd:

– Det er et fantastisk kupp for Netflix å få tak i «The Artist» og pakken med de andre titlene. Med denne avtalen får et selskap som elsker film, Netflix, forent krefter med et annet selskap som er bygget på den samme kjærligheten. Det er spennende at vi kan tilby kunder en bekvem måte å se de filmene som fikk oss til å ville være en del av denne industrien i utgangspunktet, sier Weinstein ifølge The Wrap.

Det er uklart om avtalen kun gjelder USA eller også i for eksempel England, der Netflix nylig har lansert.

Aksjemarkedet reagerte ikke umiddelbart positivt på nyheten, og Netflix-aksjen falt med 1,9 prosent tirsdag formiddag amerikansk tid.