Etter at de for to år siden varslet en ny satsing på serier fra de skandinaviske landene, har Netflix lansert den danske ungdomsserien «The Rain» og satt i produksjon den svenske krimserien «Quicksand» («Störst av allt»).

Nå ser det ut til at strømmegiganten omsider har funnet en norsk serie å finansiere. Neste år filmer de den seks episoder lange, norskspråklige serien «Ragnarok», et «moderne oppvekstdrama basert på norrøn mytologi», som NRK var først ute med å melde i dag.

Netflix opplyser at handlingen skal ifølge foregå på en videregående skole, så det er mulig dette er en nok en serie som vil henvende seg til et ungt publikum. Den aktuelle skolen ligger i den fiktive byen «Edda», og tittelen på serien skal være en henvisning til klimaendringer.

Skåret i gleden er at det ikke er norske, men danske produsenter som har fått oppdraget – blant dem Adam Price (bildet), skaperen av «Borgen». Den eneste norske bidragsyteren til serien så langt er manusforfatter Simen Alsvik, kjent som en av skaperne av «Lilyhammer».

Til gjengjeld har jo svenske «Quicksand» en norsk regissør, nemlig Per Olav Ødegård («Halvbroren», «Nobel»), så det går kanskje opp i opp.

Vi må vel dessuten kunne håpe at det hyres norske skuespillere til serien, som skal spilles inn dels på Vestlandet og dels i Danmark.

– Jeg jobber med Adam for å utvikle de store historielinjene og å få ferdig episodemanusene for første sesong, sier Simen Alsvik til NRK.

«Serien rører i sin kjerne ved det at ikke bare mennesker i Norden, men over hele verden, i økende grad er nødt til å møte klimautfordringene», sier Price om serien, ifølge pressemeldinga fra Netflix.

Strømmetjenestens tidligere norske originalserier, som «Lilyhammer» og «Norsemen», har vært laget i samarbeid med NRK. 

Også HBO har begynt å produsere skandinaviske originalserier. De har hyret inn regissøren bak filmer som «Fucking Åmål» og «Tilsammans», Lukas Moodysson, til å lage en svensk serie, mens norske Jens Lien («Den brysomme mannen») regisserer Nicolai Cleve Broch i science fiction-fabelen «Beforeigners».