Oppdatert: Netflix har nå bekreftet kjøpet via en pressemelding. Filmen får premiere samtidig i alle Netflix-markedene seinere i år.

Kan Netflix ha kjøpt neste års store Oscar-vinner? Tiden får vise, men ambisjonene er nok høye når de nå er nær ved å punge ut 92 millioner kroner for eksklusive, globale distribusjonsrettigheter til «Beasts of No Nation».

Det er den nye filmen til regissør Cary Fukunaga – best kjent for å ha hatt regiansvar på alle episodene av «True Detective»s første sesong, og på den glitrende «Sin Nombre».

La det ikke være noen tvil: 92 millioner kroner er mye penger – til sammenlikning måtte for eksempel Harvey Weinstein bare legge under halvparten av denne summen på bordet for å sikre seg «The Imitation Game».

true
Cary Fukunaga (til høyre foran) på «True Detective»-settet.

Samtidig er det én viktig forskjell: Netflix kjøper rettighetene i alle land der de er, og i flere av markedene (blant annet Norge) vil kinokjedene garantert nekte å sette opp «Beasts of No Nation» hvis Netflix har førsteretten.

Som publikummer er det lite annet å gjøre enn å lene seg tilbake og høste fruktene av denne maktkampen. Med tanke på hvor seint Oscar-filmene ofte kommer til Norge, ville det vært lite som hadde gledet mer enn å få en premiere samtidig som resten av verden på en ordentlig prestisjefilm (Netflix har også kjøpt film tidligere – blant annet har «Snikende tiger, skjult drage 2» premiere i august, og flere Adam Sandler-titler er på vei.

Uansett: Hva slags film er egentlig «Beasts of No Nation»?

Vel, filmen er basert på en bok av  Uzodinma Iweala om unge Agu som blir tvunget til å bli barnesoldat i et vestafrikansk land.

Idris Elba spiller en general i hæren Agu blir en del av.

Filmen er visstnok ferdig klipt, og bare formaliteter gjenstår før avtalen er undertegnet, ifølge Deadline.