2013 har vært et nok et strålende år for Netflix, ikke minst takket være satsingen på originalserier: «House of Cards» sendte aksjekurs til himmels, mens også «Orange is the New Black» og fjerdesesongen av «Arrested Development» fikk mye oppmerksomhet.

Hva har de så på trappene framover?

Vel, bortsett fra en ny scifi-serie fra Wachowski-søsknene og endel barneinnhold har lite vært bekreftet til nå (en serie om Pablo Escobar kalt «Narcos» og en serie om Marco Polo har også vært nevnt).

I går signerte imidlertid Netflix en avtale med Todd A. Kessler, Daniel Zelman og Glenn Kessler, trioen som tidligere har laget «Damages» med Glenn Close og Rose Byrne.

Dermed fortsetter Netflix strategien med å plukke opp etablerte serieskapere. Serien til Kessler og Zelman har ikke fått noen tittel ennå, men er visstnok en slags psykologisk dramathriller om voksne søsken hvis store familiehemmelighet kommer fram i lyset når broren deres – familiens svarte får – uventet dukker opp.

Låter jo sånn passe spennende, men Netflix har sikkert noen algoritmer som har gitt dem informasjon om at det er noe sånt publikummet deres vil se.

Eller så likte bare innkjøpsavdelingen til Netflix «Damages», og håper de kan lage noe tilsvarende kult også neste gang.

En annen spennende Netflix-relatert nyhet som kom ut i går: Marvel Studios forbereder en ytterligere satsing på tv-serier etter at «Agents of S.H.I.E.L.D.» ble plukket opp for en hel sesong på ABC (serien starter på Viasat 4 til neste uke).

Ifølge Deadline har Marvel nå fire dramaserier og én miniserie under planlegging, men i stedet for å prøve å selge dem til en tradisjonell tv-kanal ønsker studioet et samarbeid med en nettvideoaktør – både Netflix og Amazon er nevnt. Tanken skal være å selge disse som en pakke til én leverandør.

Lite er kjent om hvilke serier Marvel planlegger (vi vet at de også har en serie om Agent Carter under utvikling), men et samarbeid mellom dem og Netflix låter jo som en ganske våt drøm? Eller?