Den norske ungdomsfilmen «Battle» med Lisa Teige fra «Skam» i hovedrollen, er så langt sett av beskjedne 44 000 på kino i Norge – men får et vesentlig større publikum når den 1. desember lanseres på Netflix over hele verden.

Strømmetjenesten annonserer i dag at de har kjøpt rettighetene til filmen, som hadde kinopremiere 28. september og fortsatt går på kino flere steder.

Bare Norge og Danmark er holdt utenfor verdenslanseringen på strømmetjenesten. Her skal den få spille seg ferdig på kino og som kjøpe- og utleiefilm før Netflix legger den ut mot slutten av neste år.

Det er første gang en norsk film kjøpes av Netflix og lanseres globalt på strømmetjenesten. 

Det betyr gode penger i kassa for de som har klaget den, men er først og fremst en stor fjær i hatten for alle involverte, sier hovedprodusent Pål Røed til Filter Film og TV.

– Det er en fantastisk kul ting for skuespillerne, regissøren, alle som har jobba med filmen, og for norsk film generelt, at «Battle» nå blir en internasjonal film. Man lager film for å fortelle en fortelling til flest mulig, og når man får muligheten til å nå ut til hele verden er det utrolig gøy, sier Røed.

– Og det er veldig deilig å endelig kunne gå ut med nyheten. Det er komplisert å få en slik avtale på plass, og noe vi har jobbet med i lang tid, sier han.

Når den legges ut på Netflix for seere overalt fra Kuala Lumpur til Kentucky, vil den bli dubbet på en rekke språk og frontes i strømmetjenesten som en «Netflix presenterer»-film, opplyser Røed.

«Battle» er basert på en historie av forfatteren Maja Lunde og har en lang tilblivelseshistorie – forfatteren vant en pitsjekonkurranse med fortellingen så langt tilbake som i 2011.

I februar i år ble det kjent at regissør Katarina Launing hadde valgt «Skam»-kjendisen til hovedrollen som ei dansejente fra velstående kår som må flytte til et mindre bemidlet nabolag når farens selskap går konkurs. Her oppdager hun hiphopdans og gatedanseren Mikael (spilt av Fabian Svegård Tapia).

Filmen er et samarbeid mellom norske, svenske, danske og nederlandske produsenter og får kinodistribusjon også i Danmark, uten at det er kjent når den får premiere der. Den blir tilgjengelig for kjøp online på julaften, kommer i fysiske formater 14. januar og blir tilgjengelig for leie den 28. samme måned.