Tv-produsentene lever i en langt mindre nådeløs tilværelse nå, takket være Netflix og konkurrerende strømmetjenester. «Arrested Development»? Kansellert av Fox, gjenopplivet av Netflix.

«Community»? Kansellert av NBC og brakt tilbake av Yahoo.

Og «The Killing», denne amerikanske remaken av danske «Forbrytelsen»? Kansellert TO GANGER av AMC før Netflix til slutt fant ut at de skulle punge ut for seks episoder til for å avrunde serien.

Vi kan jo ikke annet enn å juble for sånt. Selv om Netflix såklart ikke gjør dette av veldedighet, men snarere fordi de ser at «The Killing» fungerer bedre på et nettvant strømmepublikum enn for AMC-abonnenter.

Sesong fire av «The Killing» starter opp der sesong tre slapp, og uten å ville spoile noe kan vi jo bare slå fast at det var dramatisk for Sarah Linden (Mireille Enos) og Stephen Holder (Joel Kinnaman).

kill_ps4_004_h(1)

Men de får også et helt nytt mysterium å bryne seg på. En hel familie blir funnet drept, bortsett fra sønnen i huset – som har overlevd et skudd mot hodet. Er han egentlig gjerningsmannen?

Sønnen er åpenbart også elev ved en militærskole, som ledes av en karakter spilt av Joan Allen («The Crucible», «Nixon», «Bourne»-serien). Hun virker mildt sagt beinhard.

Uansett: Har du ikke sett de første sesongene av «The Killing» kan du også gjøre det via Netflix. Vi var veldig begeistret da sesong én først dukket opp i 2011, men avslutningen på første sesong var nok irriterende for mange.

Både andre og tredje sesong har imidlertid fått hovedsaklig gode anmeldelser i amerikanske aviser, selv om seertallene på lineær-tv ikke var all verden.

Men Netflix, noen sjanse for at dere kan bla opp for å få Sarah Lund i orginale «Forbrytelsen» tilbake på skjermen også, eller? Savner de genserne.