Da dokumentar-kortfilmen «The Lady in Number 6: Music Saved My Life» kunne plukke opp Oscar i natt var det en stor dag for regissør Malcolm Clark og produsent Nicholas Reed.

Samtidig påpeker The Hollywood Reporter at dette også var nok en fjær i hatten for streaminggiganten Netflix, som i fjor også tok hjem en Emmy. De har nemlig kjøpt distribusjonsrettighetene til den lille filmen om 110 år gamle Alice Herz-Sommer, som frem til hun døde for en drøy uke siden var verdens eldste gjenlevende Holocaust-overlevende (se henne i videoen overfor). Dermed kan de smykke seg med sin første Oscar-statuett.

I dokumentar-kategorien ble det imidlertid ingen Oscar for Netflix.

Hverken «The Square», som Netflix eier streamingrettighetene til, eller delvis norskproduserte «The Act of Killing» nådde opp i Oscar-voteringen, til tross for at Deadline melder at antallet som stemte i år var rekordhøyt.

Det gjorde derimot «Twenty Feet From Stardom», en feelgood-fortelling om et knippe amerikanske korister som aldri oppnådde noen enorm suksess på egen hånd – enten fordi de foretrakk å holde seg i bakgrunnen, eller fordi de var uheldige med karrierevalgene.