Tittel: «Den siste dansen»

Hvor: Netflix

Sjanger: Dokumentar

«Den siste dansen» er perfekt for deg som savner idrett eller et nytt realityprogram å følge.

Only 90s kids will remember, men fra slutten av 80-tallet gikk Chicago Bulls fra å være et middelmådig basketlag til å bli et av de mest populære idrettslagene i verden. Laget hadde profiler som Scottie Pippen og Dennis Rodman, men størst av alle var selvsagt Michael Jordan, som på 90-tallet var en av planetens mest kjente personer.

Etter å ha dominert NBA ved å vinne ligaen 5 ganger på syv år, stod Chicago Bulls før 98-sesongen foran et veiskille. Daglig leder Jerry Krause bestemmer seg for at det må skje store endringer om laget ikke forvitre. Han kvitter seg med trener Phil Jackson og de aldrende stjernespillerne for å bygge opp laget helt på nytt etter sesongen. Jordan på sin side, bestemmer seg for at han ikke kan spille for andre enn Jackson. 98-sesongen blir dermed den siste for det som da var tidenes beste basketlag.

«Den siste dansen»

Denne sesongen ble poetisk nok kalt The Last Dance av trener Phil Jackson, og heldigvis for ettertiden dokumenterte et filmcrew alt kaoset som oppstod. Resultatet er den fantastiske ESPN og Netflix-dokumentarserien «Den siste dansen».

I tillegg til en omfattende og veldig underholdende gjennomgang av Bulls’ hittil siste vellykkede sesong, hopper den ti episoder lange serien sømløst mellom gamle sesonger, nye problemer, krangler mellom basketspillere, profiler av stjernespillerne, klubbens historie, NBAs historie, og som alltid når det handler om amerikansk idrett: de sosioøkonomiske forholdene i USA (de var ikke spesielt gode før heller!).

Foto: Netflix

I tillegg til den fascinerende historien om hvordan Jordan og lagkameratene tar over verden, har serien et fantastisk persongalleri, og de aller fleste bidrar med vidt forskjellige perspektiver på hva som egentlig skjedde i nyinnspilte intervjuer.

Daglig leder Jerry Krause har mindreverdighetskomplekser for det meste, og skjelles ut og mobbes nådeløst av spillerne sine. Trener og tidligere hippie Phil Jackson har en slags blanding av zen-buddhistisk og natur-religiøs tilnærming til basketball. Dennis Rodman begynner å date Madonna, tar nesten livet sitt midt i sesongen og forsvinner i mange døgn etter å ha dratt til Las Vegas på en fylletur. Michael Jordan går fra å være en sjenert gutt til å bli beskrevet, som han ofte gjør i dokumentaren, som Gud. Jordan legger også opp midt i storhetstiden for å satse på profesjonell baseball isteden, før han gjør comeback. Det krangles, festes og dunkes, og det er ekstremt underholdende.

«Den siste dansen» er omfattende og nøyaktig men aldri kjedelig, selv for de som ikke har et spesielt godt forhold til basketball fra før. Det er perfekt for deg som savner idrett eller et nytt realityprogram å følge.

«Den siste dansen» ser du på Netflix nå. To nye episoder slippes hver mandag.

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!