Netflix og Disney (som eier Marvel Entertainment, moderskipet til alle Marvels superhelter og annet moro) har åpenbart funnet tonen.

Ifølge en pressemelding fra Netflix skal nemlig Marvel Television lage fire forskjellige live-action-serier (ikke animasjon, altså) eksklusivt for den amerikanske streaming-giganten. (Filter skrev om ryktene for en liten stund tilbake.)

Først ut er Daredevil (eller Våghalsen, eller Demonen, som han av og til så fint heter her hjemme):

… etterfulgt av Jessica Jones (tidligere superhelt, nå privatdetektiv):

… så Iron Fist (den siste i en lang rekke av Iron Fists – alle sammen kampsport-helter)

.. og til slutt Luke Cage (eller Power-man, om du vil), som du kanskje skjønte har vært sammen med Jessica Jones. Her i form av en smått begredelig fan-trailer:

Felles for alle sammen er at de bedriver superhelt-gjerningene sine i New York og ergo har figurert i større og mindre grad i hverandres amerikanske bladutgivelser. Uansett, hver figur får minst 13 timeslange episoder hver og Daredevil skal ifølge pressemeldingen slippes 2015.

Etter de fire store seriene skal Netflix og Marvel også lage miniserien «The Defenders». Vi får ikke helt detaljene rundt sistnevnte, annet enn «a dream team of self-sacrificing, heroic characters», men siden det er Marvel kan det jo handle om superhelt-gruppa ved samme navn. Prominente medlemmer opp gjennom åra har vært Dr. Strange, Hulk, Luke Cage, Nighthawk og The Silver Surfer.

Alan Fine, sjef i Marvel Entertainment, sier at avtalen er en viktig brikke i selskapets onde, gigantiske (sorry,men det er jo snakk om superhelter her) plan om å levere innhold og helter på alle plattformer.

– Netflix tilbyr en utrolig plattform for den typen historiefortelling som er vår spesialitet, skriver han i pressemeldingen.

Marvel har satset en del på tv-serier det siste året. «Agents of Shield» går for tida på Viasat4 her hjemme, og de utvikler også et konsept rundt Agent Carter, kjent fra Captain America.