Gode nyheter for deg som velger å tviholde på fysiske formater framfor streaming på grunn av kvaliteten: Netflix er i ferd med å åpne opp for Super HD for alle kunder på en rekke av sine videofiler.

Tidligere har formatet kun vært tilgjengelig for kunder som har internettleverandører som støtter Netflix’ Open Connect-initiativ, men det er det flere som ikke har gjort til nå – blant annet Telenor, GET og Canal Digital.

Nå velger i stedet Netflix å tilby det til alle sine brukere, uavhengig av nettleverandør. I Norge gjelder dette fra torsdag av.

Super HD er et format som i bunn og grunn er 1080p, bare med bedre kompresjon. Flere detaljer kan du lese i Netflix’ eget blogginnlegg om saken.

Vi aner ikke hvor mange videofiler som nå kommer til å bli tilbudt i høyere kvalitet, men må jo bare nok en gang applaudere Netflix for å være den flinkeste i klassen når det gjelder streamingkvalitet (de har jo også endel års forsprang på konkurrentene).

Streaming i HD har jo lenge vært en vanskelig sak for deler av filmbransjen, da mange har ønsket kun å tilby nettkunder videofiler i lavere oppløsning – slik at kunden skal fristes til også å sikre seg fysiske eksemplarer av filmverket.

Vi tror imidlertid at dette er på vei bort, og tjenestene som da klarer å levere høyoppløst innhold til kundene uten for mye hakking og buffring vil jo ha en enorm fordel.

Netflix lover at Super HD vil fungere greit for alle som har en nettlinje på mer enn 7 mb/s, men endel HD-filer vil også være mulig å se via linjer med minst 5 mb/s.

Streaminggiganten kommer også til å rulle ut endel 3D-filmer (krever minst 12mb-linje), for dem som er glad i sånt.

Planene stopper heller ikke der: Fra neste år har Netflix planer om å rulle ut Ultra HD (herregud) for alle som sitter på minst 15 mb-linjer.

Så får vi se hva dette har å si for konflikten mellom Netflix og en rekke av internettleverandørene. Streamingtjenesten prøvde lenge å bruke Super HD for å forsøke å få kunder til å mase på nettleverandørene om å godta Netflix’ Open Connect-initiativ.

Dette fungerte heller dårlig, og Telenor var åpenbart ikke spesielt fornøyd med løsningen:

– Høykvalitetstilgang til Telenors nett kommer ikke gratis, og det har altså alle andre innsett. Men Netflix krever å få dette gratis; konsekvensen er at Netflix-trafikk når bredbåndskunder i Telenors nett via det internasjonale IP-nettet, og dermed er det ikke mulig å oppnå HD-kvalitet, skrev Telenor på Facebook ifølge Dinside.no.