Med en gullforgylt rød kappe, elegant mustasje og gråsprengt hår er Dr. Strange en av de stiligste superheltene i Marvel-universet.

Og nå har de fått en temmelig fin fyr til å spille figuren, nemlig Benedict Cumberbatch.

Det vil si, ifølge Deadline er han i siste fase av forhandlingene – noe som i filmbransjemediene som regel betyr «alt er i boks, og du får lov til å melde om saken før vi sender pressemelding».

Oppdatering: Deadline har nå oppdatert saken sin, og melder om at forhandlinger er «i ferd med å starte» snarere enn at de er i siste fase.

Uansett, Cumberbatch har hintet om Dr. Strange også tidligere. Da han ble spurt under sommerens Comic-Con om hvilken superhelt han helst ville spilt, svarte han: «Nurse Normal». Smart-ass.

dr

Filmen om Dr. Strange, en hjernekirurg som dropper legevitenskapen for å bli magiker etter en ulykke, har for øvrig vært under planlegging i årevis.

Johnny Depp ble nevnt som et aktuelt navn for en stund tilbake, men dette ble seinere avvist av Marvel-sjef Kevin Feige.

Preproduksjonen er nå i gang, og filmen går i innspilling i mai 2015 med en planlagt premiere sommeren 2016. Regissør blir Scott Derrickson, kjent for horrorfilmer som «Sinister» og «The Exorsism of Emily Rose».

 

PS: Cumberbatch er jo også straks kinoaktuell i Morten Tyldums «The Imitation Game». I dag kom det første klippet fra filmen: