Følger du mange svensker og dansker på Twitter eller Facebook, forstår vi det godt om du holder deg unna sosiale medier i dag.

I går ble nemlig siste episode av «Broen 2» sendt i Sverige og Danmark, og der skjedde det litt av hvert.

Slapp av – selv om vi så den selv i går, kommer vi såklart ikke til å avsløre noe her nå (men kom gjerne innom oss igjen i kveld når episoden er ferdigsendt på NRK).

Noe vi derimot gjerne kan snakke om allerede, er muligheten for mer «Broen».

Vi hadde egentlig antatt at SVT og DR hadde bestilt flere sesonger allerede, men slik er det faktisk ikke. Riktignok har serieskaper Hans Rosenfeldt allerede lagt planer for hva som eventuelt kan skje i en tredjesesong, men kanalene selv har ikke gitt offisielt grønt lys.

– Kanalene skal gi endelig beskjed i januar. Det har jo vært en kjempesuksess, så det lover godt. Får vi ja, begynner vi å spille inn neste høst, sier Rosenfeldt til Aftonbladet.

En innspilling til neste høst tilsier ifølge Rosenfeldt at tredjesesongen først kan komme på lufta høsten 2015. Dermed må «Broen»-tilhengerne smøre seg med tålmodighet, som de også måtte i de to årene det gikk mellom første- og andresesong.

Men kan det også være at det ikke blir noen sesong tre i denne omgangen? Lite trolig, men siden Kim Bodnia og Sofia Helin ikke har skrevet kontrakter ennå er ingenting sikkert.

– De er forespurt, men forhandlingene har ikke startet. Begge er positive. Uansett ville det vært vanskelig å gå videre uten dem, de er en så stor del av «Broen».

Rosenfeldt vil ikke si noe om den videre handlingen til Aftonbladet, annet enn at selve Øresundsbroen neppe vil ha noen større funksjon i en eventuelt ny sesong da det neppe vil bli oppfattet som særlig troverdig om en større forbrytelse skjer under eller på den samme broen enda en gang.

 

PS: Til NRK Kulturnytt i dag kunne den danske manusforfatteren Nikolaj Scherfig avsløre at de gjerne ville blidgjøre norske fans av «Broen» ved å introdusere en norsk rollefigur som snakker norsk til en eventuelt tredjesesong (Jakob Oftebro var jo med i andresesongen, men snakket da dansk).

 

LES OGSÅ:

Kjetil Rolness & co. slenger med leppa om «Broen», får tilsvar av manusforfatteren

broen