Nå er det annonsert hvilke regissører som har fått i oppgave å gjennomføre den femte sesongen av «Game of Thrones». Det blir fem av dem, og de skal lage to episoder hver. Det skriver Entertainment Weekly.

Så mange som fire av regissørene vil jobbe med serien for første gang, da flere av veteranene tar en pause. Den eneste som har erfaring fra serien fra før av er David Nutter.

Han har til gjengjeld regissert noen av seriens beste episoder, inkludert «The Rains of Castamere» i tredje sesong – bedre kjent som det røde bryllupet. Han vet å engasjere publikum:

Nutter skal nok en gang på den skjebnesvangre episode ni, samt sesongfinalen.

Her er hele oversikten:

  • Episode 1 & 2: Michael Slovis (erfaring fra «Breaking Bad», «Law & Order: SVU»).
  • Episode 3 & 4: Mark Mylod (erfaring fra «Shameless», «Entourage»)
  • Episode 5 & 6: Jeremy Podeswa (erfaring fra «Boardwalk Empire», «The Tudors»)
  • Episode 7 & 8: Miguel Sapochnik (erfaring fra «House», «Fringe»)
  • Episode 9 & 10: David Nutter.

Et navn som glimrer med sitt fravær er Alex Graves, som hadde regi på hele fire episoder i forrige sesong. Vi savner også Michelle MacLaren, som har levert flere sterke episoder i serien. Ingen kvinnelige regissører er med denne gangen.

Forresten har «Game of Thrones» en Emmy-nominasjon for beste regi i år. Nemlig Neil Marshall, for episode ni, «The Watchers on the Wall». Slaget ved Castle Black, altså.

Marshall har regissert to episoder, begge blant de beste i serien og definitivt de største slagene. Den andre er den minneverdige «Blackwater»-episoden fra sesong to.