Flere i redaksjonen her er vilt gira på «The Canyons» – i sommer omtalte til og med kollega Martin Bjørnersen den som «det aller mest spennende filmprosjektet som for tiden er under innspilling».

Først og fremst mistenker jeg at de høye forventningene er grunnet regissør Paul Schrader – blant annet kjent for «American Gigolo» og «Blue Collar», og selvsagt manusjobbing for Martin Scorsese («Taxi Driver», «Raging Bull»).

Men det hjelper jo også at Bret Easton Ellis har skrevet historien, og at castingen er særdeles pikant, med pornostjernen James Deen og Lindsay Lohan i hovedrollene. Hei, til og med Gus van Sant har en liten rolle her.

Nå har det kommet en ordentlig teasertrailer fra filmen, se den i videovinduet over.

Det er ikke så lett å vite hvor riktig inntrykk traileren gir av den faktiske filmen, som er skutt digitalt på et mikrobudsjett. Traileren er derimot presentert i en sleasy grindhouse-stil, som etteraper 70-tallets lofi-estetikk.

Synopsiset som nettopp er utgitt er i hvert fall ikke uhørt for en historie skrevet av Bret Easton Ellis:

THE CANYONS is a contemporary L.A. noir from director Paul Schrader, writer Bret Easton Ellis, and producer Braxton Pope about the dangers of sexual obsession and ambition, both personally and professionally, among a group of young people in their 20′s and how one chance meeting connected to the past unravels all of their lives, resulting in deceit, paranoia, cruel mind games and ultimately violence.

Noen norsk releasedato er ikke fastsatt, men mange tror nå på amerikansk premiere under Sundance-festivalen til neste år.