Det er urolige tider i Hollywood.

Sommerens storfilmer har ikke tjent inn som forventet, og en av de aller verste floppene var Gore Verbinskis «The Lone Ranger» med Johnny Depp og Armie Hammer, som Disney ligger an til å tape 1,1 milliarder kroner på.

Det er sånt som får hoder til å rulle og krisetiltak til å iverksettes.

Litt spennende blir det å følge med på hvilke følger det eventuelt får for Joachim Rønning og Espen Sandberg, som snart skal i gang med «Pirates of the Caribbean 5» for nettopp Disney. Det har vært en ekstremt lukrativ filmserie, og studioet har på ingen måte råd til at det skal endre seg.

Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Og ifølge The Wrap har Disneys nervøsitet allerede fått følger.

Bransjebladet skriver nemlig at studioet nå krever å få såkalt final cut – det vil si siste og avgjørende ord om hvordan filmen skal klippes sammen, hvor lenge den skal vare etc.

Det betyr forsåvidt ikke all verden for Rønning og Sandberg, da de uansett ikke ville fått lov til å ta disse beslutningene.

«Pirates of the Caribbean»-filmene er det imidlertid produsent Jerry Bruckheimer som fram til nå har sittet på makten.

Men Bruckheimer var også produsent på «The Lone Ranger», og har dermed mistet endel forhandlingskraft.

Disney ønsker også å kutte budsjettet med drøyt 300 millioner kroner, noe som låter mye (men Rønning og Sandberg vil tross alt ha en romslig milliard å boltre seg med).

Så kanskje vil de norske regissørenes erfaring med å skape mye hav for relativt lite penger i «Kon-Tiki» komme ekstra godt med.

Produksjonen av «Pirates of the Caribbean 5» skal etter planen starte i januar til neste år, mens filmen skal ut i juli 2015.

Disney har ikke offentliggjort hvilke nye skuespillere de har fått med seg ennå, men ifølge Times of India har Sonam Kapoor vært på audition for en rolle.