En mulig ny nerdefavoritt er i emning når Wil Wheaton nå skal få sitt eget humoristiske talkshow på amerikanske Syfy, som han både skal produsere, skrive for og lede. 

Det var Deadline som først meldte nyheten i går, og i en lengre bloggpost på nettsiden sin legger Wheaton nå ut om hele prosessen fra pitchemøte til ferdig serie – etter eget sigende overraskende enkelt.

«The Wil Wheaton Project» er en ukentlig oppsummering av tingene jeg elsker på tv og på nettet, med kommentarer og vitser og noen besøk fra interessante folk som får sånne ting til å skje. Det er litt som «Talk Soup» for nerder, med et tungt fokus på overnaturlige reality-show.

I USA starter TV-serien 27. mai, og foruten å tulle med realityserier skal den innom både dataspill, sci-fi-serier, virale videoer og all mulig annen popkultur Wheaton måtte bli fenga av.

Men hvem er egentlig Wheaton?

I 1987 var han guttungen med tidenes rundeste kinn som fikk rollen som Wesley Crusher i «Star Trek: The Next Generation».

Kjekt, skulle man tro, men han ble sterkt mislikt av seriens tilhengere fordi han stadig redda hele skipet i siste liten selv om han strengt tatt hadde problemer med å komme inn på Starfleet-akademiet.

Faktisk ser Wheaton seg selv i Chandler Riggs fra «The Walking Dead», den hurtigvoksende krabaten som spiller Carl.

I 2012 fortalte han til Calgary Comic & Entertainment Expo at:

– Jeg vet at mange har gitt ham en del pes for den serien, men det er ikke hans feil at mora hans aldri vet hvor faen han er.

Hatet han selv opplevde fra enkelte kanter gikk inn på ham, men i årene siden den gang har Wheaton klart å bygge seg opp som noe av en nerdekonge.

Han er både forfatter og blogger, og som skuespiller har han hyppige gjesteroller i tv-serier som «The Big Bang Theory», «Eureka» og Felicia Days glimrende (og nå dessverre avsluttede) webserie «The Guild».

Samtidig har han allerede en egen tv-serie på YouTube-kanalen Geek & Sundry, kalt «Tabletop», hvor han og mer eller mindre kjente venner tester ut brettspill.

Da han sendte ut et greenscreen-bilde av seg selv fra innspillingen av den nye serien ble det øyeblikkelig kapret til et nett-mem hvor fans fotoshoppet ham inn i andre bilder.

Øh, og denne Jean Claude Van Damme-videoen:

Via gjesterollen som seg selv i «The Big Bang Theory» er Wheaton stadig å se på norske skjermer (og det er nok en god sjanse for at han titter innom den kommende «Star Wars»-episoden), men det er vel ikke så alt for sannsynlig at den nye serien hans finner veien til Norge.

På spørsmål fra fans om serien vil finnes online svarer han:

– Jeg vet ikke, men jeg håper det. Jeg presser alle som vil lytte til meg på å putte episodene på nett, men til syvende og sist er ikke det min avgjørelse.