«Elysium» (norgespremiere fredag) hadde bare en godkjent start, rent inntjeningsmessig, i USA i helgen, men det har heldigvis ikke stanset Sony fra å ville lage mer film med den sørafrikanske regissøren Neill Blomkamp.

Nå har studioet også gitt offisielt grønt lys for scifi-komedien «Chappie», som Blomkamp har skrevet manus til sammen med kona Terri Tatchell (som han også samarbeidet med på «District 9»). Det melder The Hollywood Reporter.

Filmen handler om en avansert og intelligent robot, kalt nettopp Chappie, som blir kidnappet av to gangstere. Og her er en god nyhet, i hvert fall i min bok: Gangsterparet skal spilles av Blomkamps landsmenn i Die Antwoord.

Kjent for strålende musikkvideoer, og ganske forferdelige (men underholdende) låter:

Dette er jo ikke første gang gruppens kvinnelige frontfigur  Yolandi Visser har vært koblet til en film – som kjent ønsket jo også David Fincher å hente henne til «The Girl with the Dragon Tattoo» (kanskje ikke så dumt at han landet på Rooney Mara likevel).

Stemmen til Chappie skal Sharlto Copley ha, mens Dev Patel visstnok også skal ha fått tilbud om en rolle.

Det låter jo som et noe mindre prosjekt enn «Elysium», og det er kanskje å foretrekke?

Blomkamp med Matt Damon på settet til «Elysium».

«Chappie» kommer til å bli som «Robocop», bare morsom. Hvis du kombinerte «Robocop» og «E.T.», og gjorde den morsom… Der har du den, sa Blomkamp i et intervju med LA Times i juli.

Filmen kommer til å bli laget i Johannesburg, og kommer ifølge Blomkamp ikke til å være en sosiopolitisk kommentar i samme grad som «District 9» og «Elysium».

«Chappie» skal spilles inn allerede i september, men noen utgivelsesdato er ikke fastsatt.