Som store komielskere har vi på Filter mye til overs for regissør Nicholas Stoller.

«Forgetting Sarah Marshall» var en classic, «Get Him to the Greek» (vises på TV3 igjen fredag) hadde mye for seg, «The Muppets» (som han skrev) var supersjarmerende – hei, til og med den altfor lange «The Five-Year Engagement» hadde minst åtte-ni øyeblikk der vi lo høyt.

Men med kommende «Neighbors» tør vi allerede nå spå at han har overgått seg selv.

Filmen ble nylig vist for første gang under filmdelen av South by Southwest, og anmeldelsene derfra er mildt sagt positive.

Her er plottet: Seth Rogen og Rose Byrne spiller litt sånn halvkule småbarnsforeldre, som lever en tilfreds og rolig tilværelse i forstaden. Om de skal være skikkelig ville og gærne, har de sex i et annet rom enn soverommet.

En dag kommer en flyttebil, og det viser seg at det er et studenthjem, et fraternity, som er den nye naboen. Og gjengen ledes av en ustabil og djevelsk uforutsigbar Zac Efron.

Rogen og Byrne prøver først å være kule, Rogen møter gjengen med en joint og et fredsforslag – men forholdet surner kjapt. Og da er alle midler lov.

For å være helt ærlig hadde jeg litt passe forventninger etter å ha sett den første traileren, men anmeldelsene jeg har lest fra SXSW tyder på at vi trolig snakker om en ny fraternityklassiker, som kan plasseres ved siden av «Animal House» og «Revenge of the Nerds».

The Playlist gir karakteren A-:

With «Neighbors», we laughed until we ached. Then we laughed some more

The Guardian gir fire av fem stjerner:

It’s an extremely funny comedy that pushes Rogen’s instinctive good nature to the limit. His stoner schtick helps to take the edge off much of the film’s crassness and gives it back some charm.

Variety mener filmen har et enormt kommersielt potensial:

Lewder, weirder, louder, leaner, meaner and more winningly stupid than anything its director Nicholas Stoller and star Seth Rogen have ever been involved with before.

The Hollywood Reporter mener den største utfordringen er at morsomhetene kommer så kjapt at de nesten drukner i hverandre:

Very funny at the outset and escalating steadily for most of its brisk running time.

Dette er ikke første gang et stort studio (Universal, i dette tilfellet) har lansert en bred komedie ved South by Southwest, men går det like bra med denne som det gjorde med «Ted» og «Bridesmaids» har Stoller & co. en feit bonussjekk i vente.

Den norske distributøren har satt 25. juli som foreløpig premieredato på kino i Norge – snaue to og en halv måned etter USA (der kommer den 9. mai).

Det er vel såvidt innafor. I Norge vil den også få tittelen «Bad Neighbors».