Krimserien «Luther» med Idris «Stringer Bell» Elba i hovedrollen er noe av det beste som er kommet av britisk tv de siste årene (selv om den ikke er like ikonisk som «The Wire», ifølge vår anmelder Ivar).

Et par år er gått siden de brutale hendelsene i sesong to – Elba har vært opptatt med storfilmer som «Thor», «Prometheus» og nå snart «Pacific Rim». I mellomtiden har stadig flere oppdaget serien – og samtidig stilt seg i den stadig lengre køen av folk som venter på tredjesesongen.

Nå er tiden snart inne for å løse inn købillettene, ettersom BBC One sender første episode av tredjesesongen i juli (og NRK en eller annen gang etter det).

I den første traileren (som du kan se øverst i saken) bankes det ganske klart inn at Luther er tilbake i kjent stil, også med sin noe brutale tilnærming til folk han ikke synes har så mye for seg.

En annen vi får et kjærkomment glimt av, er den vakre psykopaten Alice (spilt av Ruth Wilson) – noe som ikke var helt klart da de fire timeslange episodene ble annonsert i november i fjor.

Hennes retur til tross, håper vi at serieskaper Neil Cross gjør alvor av sine tanker om en egen serie om nettopp Alice – selv om han også er opptatt med den kommende amerikanske NBC-piratserien «Crossbones» med John Malkovich i hovedrollen.