Nå viser det seg at Constantin Films, selskapet bak Harald Zwart-regisserte «Mortal Instruments: City of Bones», starter inspillingen av oppfølgeren «The Mortal Instruments: City of Ashes» neste år.

– Responsen fra fansen på blogger og i flere tusen eposter har oppmuntret oss til å fortsette, forteller Martin Moszkowicz til The Hollywood Reporter. Han er sjef for film og tv i Constantin.

Snuoperasjonen kommer en drøy måned etter et produsentene valgte å utsette høstens innspilling med Zwart som regissør. Grunnen var noe de kalte reposisjonering i markedet etter at førstefilmen ikke helt svarte til forventningene verken i billettlukene eller hos kritikerne (i den grad sistnevnte egentlig betyr noe).

– Dette var ikke en beslutning vi tok lett på. Men etter å snakket med alle partnere våre, ble det klart at vi trengte mer tid på å reposisjonere oss i markedet, var beskjeden den gang ifølge The Hollywood Reporter.

I tillegg til fanposten hjelper det sikkert at «Mortal Instruments: City of Bones» ifølge Constantin faktisk har spilt inn rundt 100 milloner dollar (80 mill hvis du heller stoler på BoxOfficeMojo)  på verdensbasis, noe som er godt opp fra de 37 millionene det ble rapportert om for litt siden.

Men Constantin er uansett ikke fornøyd, så nå skal både markedstrategi, casting, manus og annet under lupen.

– Vi analyserer hva vi gjorde feil på den første filmen – spesielt posisjonering og markedsføring. Vi arbeider sammen med flinke folk for å reposisjonere serien, sier Martin Moszkowicz.

Hvis vi i Filter lurer på posisjonering noengang, så veit vi hvem vi skal ringe.