Hei, husker du slutten av tredje sesong av «Girls» her om dagen?

Først var det bråk med Adam og Hannah var sånn:

Lena1

Men så ble hun sånn:

Lena2

Årsaken er selvsagt at hun har kommet inn på forfatterkurset til universitetet i Iowa, som er et steg på unge Horvaths vei mot å realisere ambisjonene sine om å bli, om ikke denne generasjonens stemme, så i hvert fall én stemme av én generasjon.

Foran fjerde sesong står hovedrolleinnehaver og serieskaper Lena Dunham imidlertid overfor et problem.

Ifølge Variety har nemlig universitetet avslått forespørselen fra moderkanal HBO om å få filme på området deres. Tidligere har blant andre Sarah Heyward, en av «Girls»-manusforfatterne, gått på kurset, noe som også nevnes i avslaget fra talsmann Tom Moore.

– Selv om vi er fornøyd med at Iowa Writers’ Workshop får nasjonal oppmerksomhet og at vår tidligere elev har lykkes i karrieren sin er vår generelle praksis å ikke tillate filming på grunn av potensielle forstyrrelser.

Dermed spøker det for Hannahs skrivekurs, noe som putter Dunham i en lignende situasjon som da Christopher Abbott bestemte seg for å droppe ut av rollen som Charlie mellom andre og tredje sesong, til tross for at han nettopp var blitt sammen igjen med Marnie i sesongavslutningen.

Dunham klarte å skrive ham ut av serien på en noenlunde tilfredsstillende måte (om enn ikke for Marnie), og det kan godt tenkes at hun velger en lignende løsning for fjerde sesong ved å plassere handlingen etter at Hannah returnerer fra skrivekurset.

Imidlertid spørs det om Dunham vil være tilfreds med en slik løsning.

At hun i utganspunktet ønsket å sende Hannah ut av byen som er fundamentet for serien vitner om et forsøk på å utvide perspektivet (eller i det minste friske den litt opp – noe Hannahs utflukter i tidligere sesonger ofte har lykkes med), så det er mulig vi får se handlingen gå i en helt annen retning enn forventet når «Girls» returnerer en gang i 2015.