«Død snø 2» har fått positive anmeldelser og begeistret mottakelse under Sundance-festivalen i Utah, og det var gode nyheter for produsentene i Tappeluft som håpet å skaffe filmen en distribusjonsavtale i USA.

Nå er målet nådd og en avtale underskrevet, ifølge The Hollywood Reporter.

Distributøren Well Go USA har sikret seg filmen, og planlegger nå å gi ut den engelskspråklige versjonen (filmen er spilt inn i to språkversjoner):

«Dead Snow: Red vs. Dead» er rein moro fra start til slutt, og vi er kjempefornøyd med å kunne ta den ut til fans i USA, sier Well Go USA-direktør Doris Pfardrescher til The Hollywood Reporter.

Texas-baserte Well Go USA er en mindre distributør som har spesialisert seg på ikke-amerikansk sjangerfilm og hjemlige indietitler.

Hvordan og hvor bredt de har planer om å lansere «Død snø 2» er ikke offentliggjort ennå, men ifølge bransjebladet ligger det en forpliktelse hos Well Go USA til å lansere den på kino.

I USA er det dog ganske vanlig at endel nisjetitler slippes på video on demand samtidig som kinolanseringen.

I går kom det også en amerikansk trailer til «Død snø 2», som har større fokus på de amerikanske zombiejegerne – spilt av Martin Starr, Ingrid Haas og Jocelyn de Boer.

Er du interessert i hva amerikanske anmeldere skriver om «Død snø 2», anbefaler vi omtalene til Screen International og The Hollywood Reporter.