«3096» er ikke bare antallet dager Natascha Kampusch var innesperret i kjelleren til Wolfgang Priklopil, samt boken hun i etterkant ga ut, men også arbeidstittelen på filmen som nå lages om marerittet den østerriske jenta gjennomlevde, melder The Guardian.

Filmen om de åtte helvetesårene i kjelleren er ført i pennen av nå avdøde Bernd Eichinger, som også sto bak filmen «Der Untergang» om Adolf Hitlers siste dager i sin bunker under Berlin.

Eichinger baserte manuset på det Guardian beskriver som flere intense samtaler han hadde med Kampusch i tiden før han døde i januar i fjor.

Kampusch skal spilles av to forskjellige skuespillere. Den tiårige London-jenta Amelia Pidgeon spiller unge Natascha, mens den 29-årige iren Antonia Campbell-Hughes (bildet øverst) spiller hennes eldre utgave. Danske Thule Lindhardt skal spille Priklopil.

Filmens cinematograf er Michael Ballhaus, som tidligere har samarbeidet med storheter som Werner Fassbinder, Martin Scorsese og Francis Ford Coppola. Egentlig har Ballhaus trukket seg tilbake som pensjonist, men filmens regissør Sherry Hormann – som tilfeldigvis også er hans kone – klarte å lokke ham tilbake til rampelyset.

«3096» har et foreløpig budsjett på seks millioner euro, og produksjonsselskapet akter å bygge en eksakt kopi av det vesle rommet på 2×3 meter som Kampusch satt innesperret i. Innspillingen starter i München i mai, og filmen har planlagt premiere neste vår.

Ifølge The Guardian vil filmen ta for seg hele historien om den verdenskjente kidnappingssaken, helt fra Kampusch ble kidnappet på skoleveien som tiåring, helt til hun klarte å stikke av som 18-åring – samt alt det grusomme hun opplevde i løpet det åtteårige fangenskapet.