I går ble det kjent at Marvel ytterligere vil feste sitt mektige grep om underholdningsbransjen med en ny serie – denne gangen om den kvinnelige Agent Carter.

Men selv om Peggy Carter er supertøff, er hun ingen superhelt.

Kvinnelige superhelter på film er det i det store og hele få av – Scarlett Johansson fikk for eksempel ikke vist seg nevneverdig mye fram som Black Widow i «The Avengers» (bortsett fra en noe kynisk plassering på plakaten – her kan du se rollene snudd).

Inntil DC skjerper seg og lemper ut en «Wonder Woman»-film, er det likevel Marvel vi satser på at vil være sitt ansvar bevisst og lage en film med en av deres kvinnelige superhelter i hovedrollen.

Det er heller ikke helt utenkelig at skjer, skal vi tro Natalie Portman – som spiller i «Thor»-filmene – ifølge et intervju med SciFiNow:

– Det er definitvt mange sterke kvinner der ute, men det blir først spennende når det kommer en sentral kvinnelig figur i en film. Noe jeg tror kommer – jeg har hørt det kommer – og, selvfølgelig, en sentral ikke-hvit figur hadde også vært spennende. I en hovedrolle.

Tiden er nok definitivt inne for en kvinnelig superheltfilm som ikke bare er et åpenbart sexistisk fantasiutløp fra en mannlig regissør. Når det er sagt, hadde vi ikke blitt lei oss om det for eksempel kom filmer om de rimelig stereotypiske superheltinnene Lord Fanny eller Dazzler.