Denne gangen viste ryktene seg å stemme:

Pedro Pascal (43), den chilensk-amerikanske skuespilleren som var Oberyn Martell i den fjerde sesongen av «Game of Thrones» og spiller etterforsker Javier Peña i Netflix-serien «Narcos», er ønsket til hovedrollen i en av de to kommende tv-seriene fra Star Wars-universet.

Pascal i «Game of Thrones». Foto: HBO

Nemlig «The Mandalorian», som lages av «Iron Man»-skaper Jon Favreau og angivelig har et svært høyt budsjett.

Variety skriver i dag at Pascal ligger i forhandlinger om å ta på seg hovedrollen i serien, som er blant dem som skal lokke Star Wars-fansen til å bla opp for et abonnement på Disney Plus, den nye strømmetjenesten som lanseres mot slutten av 2019.

Pedro Pascal blir for øvrig også å se på norske kinolerreter på nyåret, i den første filmen til Barry Jenkins siden Oscar-kandidaten «Moonlight» i 2016, nemlig «If Beale Street Could Talk». Der spiller han mot Diego Luna, som har hovedrollen i den andre Star Wars-serien Disney har på gang.

Du har kanskje også sett Pascal i filmen «Kingsman: The Golden Circle».

«The Mandalorian» vil etter sigende følge i fotefarene til prisjegeren Boba Fett, som gjorde et uforglemmelig inntrykk i de få scene han er med i i de klassiske Star Wars-filmene «The Empire Strikes Back» (1980) og «Return of the Jedi» (1983).

Serien skal utspille seg i tiden mellom Imperiets fall i sistnevnte film, og framveksten av First Order i «The Force Awakens» (2015). Den er beskrevet som en beretning om «a lone gunfighter in the outer reaches of the galaxy far from the authority of the New Republic».