I natt har zombieserien «The Walking Dead» USA-premiere på femtesesongen, og allerede i mandag kveld kan norske seere få med seg episoden på FOX Norge klokka 21.55.

I forkant at visningen har kanalen varslet at de for første gang vil advare seerne mot sterke scener – og etter å ha sett førsteepisoden kan vi forstå hvorfor.

SPOILER-ADVARSEL: Her fra og ut vil denne saken avsløre hva som skjedde i fjerde sesong av serien, samt avsløre noe av handlingen i sesongpremieren. Ikke les videre om du ikke vil ha noen hint om hva som skjer!

twd6

Som vi kan huske fra slutten av sesong fire, så det ikke lyst ut for Rick Grimes og resten av de overlevende da de ble stengt inne i en togvogn i Terminus – et sted som viste seg å ikke være det trygge tilholdsstedet det ga seg ut for å være.

I første episode av femtesesongen, passende nok titulert «No Sanctuary», blir det raskt klart at folka i Terminus (som mange helt riktig har gjettet på) overlever ved å livnære seg på menneskekjøtt.

Når flere av de overlevende blir dratt ut av togvogna og inn i Terminus, blir de vitner til hvordan deler av området faktisk fungerer som slaktehus. Og de selv er altså planlagt som nært forestående slakt.

Uten å gå for mye inn i detaljer, blir seerne deretter vitner til svært drøye halskuttingsscener som i lys av den siste tids nyhetshendelser kan sette en ekstra støkk i enkelte.

twd3

Dette er riktignok noe som også har skjedd tidligere i serien – senest med Hershel i forrige sesong. Men nettopp på grunn av IS-halshuggingene er tematikken nå ekstra sensitiv, noe som nylig fikk BBC til å redigere om en planlagt halshuggingsscene i «Dr. Who».

I tillegg gikk skaperne av tv-serien «Sleepy Hollow» på en kraftig smell da de kjørte igang en «Headless Day»-kampanje på sosiale medier samme dag som den amerikanske journalisten Steven Sotloff ble annonsert drept av IS.

Om «The Walking Dead»-sesongpremieren skaper overskrifter etter visningen i natt, gjenstår å se – ganske sikkert er det uansett at svært mange kommer til å fortsatt følge tv-serien som har slått sine egne seerrekorder for hvert år som går.

For ordens skyld: Filter er eid av Newslab AS, som har FOX Norge som kunde.