Det er ikke akkurat mangel på filmer som handler om forhold mellom eldre kvinner og yngre menn («Notes on a Scandal», «Å leve, det er å elske» etc.), men Dag Johan Haugeruds kommende «Det er meg du vil ha» skiller seg likevel betydelig ut på flere måter.

Filmen, som er skrevet av Sonja Evang, er basert på et intervju med en lærerinne som forelsket seg i en elev (som er 15 år gammel i filmen).

«Det er meg du vil ha» er en ren monolog på 53 minutter, framført av Andrea Bræin Hovig, og i formiddag kom den første traileren.

Se den i videovinduet øverst.

Filmen, som opprinnelig ble laget i forbindelse med Norsk Dramatikkfestival 2013, kostet bare 195 000 kroner å ferdigstille, noe som er et ekstremt lavt beløp – selv for en norsk (kort)film.

– Det er meg du vil ha formidler en fascinerende og tankevekkende historie om et forholdsvis tabubelagt og lite kommunisert tema. Filmen, og ikke minst den kvinnelige karakterens monolog, åpner for refleksjon på mange nivå. Blant annet rundt hva som moralsk og strafferettslig aksepteres og ikke aksepteres av aldersforskjell i et forhold, og om vi har et annet syn på kvinner som innleder forhold til mindreårige, uttalte kortfilmkonsulent Åse Meyer da filmen fikk støtte fra NFI.

13. juni settes «Det er meg du vil ha» opp i seks norske byer. Reaksjoner fra både TIFF og Kosmorama vitner i det minste om et veldig interessant prosjekt, der Bræin Hovig får vist fram sitt betydelige register som skuespiller.

Og Dag Johan Haugerud er jo en fryktelig spennende regissør, som er vel verdt å følge med på. Hans forrige film, «Som du ser meg», innkasserte både Amanda for beste manus, regi, beste kvinnelige hovedrolle og årets kinofilm.

Les vårt intervju med Haugerud her.