Det er bare dager siden amerikanske AMC annonserte at de ikke ville fortsette med tv-serien «The Killing», basert på den danske suksesserien «Forbrydelsen».

Men amerikanske scandikrimentusiaster trenger ikke å fortvile av den grunn: Nå har nemlig FX gitt grønt lys for å lage en amerikansk versjon av «Broen», melder Jyllansposten.dk (via NRK.no).

I den svensk-tysk-danske serien med danske Kim Bodnia og svenske Sofia Helin i hovedrollene, må de to etterforskerne – som representanter for hvert sitt land – samarbeide om et eskalerende mordmysterium når et kvinnelik (eller, rettere sagt, én overkropp og én underkropp) blir funnet på grenselinja mellom Sverige og Danmark på Öresund-broen.

I den amerikanske utgaven, «The Bridge», vil liket bli å finne på grensen mellom USA og Mexico. Manuset er skrevet av Meredith Stiehm («Homeland») og Elwood Reid («Hawaii Five-O»), og skal vi tro administrerende direktør i FX, John Landgraf har de to gjort en god jobb:

– Vi elsker dette skandinaviske dramaet, og Meredith og Elwoods manus er veldig tiltalende og tro mot opphavet.

Det amerikanske publikummet vil få møte amerikanske Sonya North og meksikanske Marco Ruiz i den amerikanske versjonen, som utspiller seg i grensebyene El Paso og Ciudad Juarez.

Også en fransk-engelsk versjon av «Broen» er på vei, i et samarbeid mellom Canal+, Sky og Kudos Film, ifølge Digitalspy.

Om du har sett serien, anbefaler vi på det sterkeste at du leser manusforfatter Nikolaj Scherfigs eminente sak om hvordan «Broen» ble til. Og har du ennå ikke sett serien, kan (og bør) du leie den hos oss.