Det er ingen hemmelighet at superheltfilmer har vært big business de siste årene, men det er også en grense på hvor mange oppfølgere og reboots man kan kryste ut av supre folk som Batman, X-Men, Spider-Man, Supermann og helt sikkert etterhvert også The Avengers.

Godt er det derfor at det finnes en hel underskog av andre superhelter hos både DC Comics og Marvel, samt de litt mindre tegneserieforlagene.

En gjeng som nå nevnes som «det neste store» i Marvels filmunivers, er The Guardians of the Galaxy, som ifølge Latino Review sannsynligvis blir en av Marvels storsatsinger i 2014.

Aldri hørt om dem? Da er du sikkert ikke alene. Superheltgjengen dukket først opp i 1969, og kom da fra det 31. århundret i en alternativ tidslinje i Marvel-universet kalt Earth-691. Her slåss de mot en øgleaktig alienrase kalt Badoon, og fikk tidvis god hjelp fra folk som Thor, The Thing og Captain America.

I 2008 dukket en ny Guardians-gjeng opp. I likhet med 1969-gjengen består den av en rekke allerede etablerte (og ganske obskure) Marvel-figurer du godt mulig aldri har hørt om før (men denne gang i «vår» verden, Earth-616). Tipper vi kommer til å bli ganske godt skolerte i dette universet i tiden fram mot 2014, om det virkelig er dette Marvel går for.

Det er mange grunner til å være småskeptisk til nyheten, spesielt ettersom Latino Review tidligere i år også meldte at det var den svarte superhelten Black Panther som skulle være neste film ut i forkant av 2015-lanseringen av «The Avengers 2». Denne filmen skulle avsløres under sommerens Comic-Con, men nå er det altså The Guards of the Galaxy folk setter pengene sine på.

Hollywood Reporter-bloggen Heat Vision har gjort litt ytterligere undersøkelser, som støtter oppunder Guardians-ryktene. Ifølge deres kilder skal annonseringen av filmen helt riktig skje under en Marvel-seanse på Comic-Con. I tillegg sier de at av alle filmene Marvel har under utvikling, er Guardians den som passer best inn i planene deres.

Ifølge Heat Vision har Nicole Perlman skrevet hele to manusutkast, som etter sigende skal være svært bra. Perlman har tidligere skrevet to romrelaterte manus: Et om den berømte romfergeulykken i «Challenger» samt et om Neil Armstrong. Hun ble plukket opp til et (nå nedlagt) manusprogram i Marvel, der hun skrev et Black Widow-manus som imponerte ledelsen såpass mye at hun fikk jobbe med «Thor».

Det sies også at Marvel skal være på jakt etter en regissør som kan gjennomføre et Avengers-aktig arbeid, med gode doser av komiske elementer.

Et hint til at vi kan være på vei mot en Guardians-film, er at den dødsfikserte superskurken Thanos dukket opp i den vesle snutten etter rulletekstene i «The Avengers»Thanos er tett sammenvevd med Thor-universet (og dermed også The Avengers), men i miniserien «The Thanos Imperative» blir han tatt til fange av ingen ringere enn … The Guardians of the Galaxy. Ifølge Latino Review vil Thanos dukke opp i den kommende filmen.

Men dette er ikke den eneste superheltfilmen Marvel har på vei. Også Ant-Man har vært under utvikling en god stund, og her er det selveste Edgar Wright («Shaun of the Dead», «Hot Fuzz», «Scott Pilgrim») som ifølge Hollywood Reporter nå er igang med å spille inn en testsekvsens for å vise hvordan maurmannen bruker kreftene sine.

Med seg på manussiden har han Joe Cornish, som gjorde seg bemerket med «Attack the Block» (og nå jobber med en filmatisering av cyberpunk-klassikeren «Snow Crash»).

Vi krysser fingrene for at dette prosjektet kan loses trygt gjennom de mange Hollywood-slusene, ettersom en framstilling av Ant-Man i regi av disse to kan bli svært severdig. Allerede vet vi at de planlegger å fortelle historien gjennom to av personene som gjennom maurdrakta gjør seg om til maurmannen – Henry Pym på 60-tallet, og Scott Lang i vår tid.