Verdens helt objektivt beste fantasyserie avsluttes med sesong åtte neste år, men HBO har ikke tenkt å si takk og farvel til George R. R. Martins alternative virkelighet av den grunn.

Tidligere i år ble det kjent at kanalen pusler med intet mindre enn fem forskjellige, nye prosjekter serie satt til «Game of Thrones»-universet, inkludert en som foregår tusenvis av år før Jon Snow og Tormund Giantsbanes dager.

Karismatisk sosietetsdame

En såkalt prequel, altså – slik at vi kan lære mer av hvordan ståa på kontinentene Westeros og Essos ble som den ble, og om forhistorien til såvel white walkers som «mysteriet i øst» og den legendariske Stark-slekta.

Og nå kan Variety avsløre at Naomi Watts («Mulholland Drive», «21 Grams», «Twin Peaks») har en rolle i serien. En rolle som beskrives som «en karismatisk sosietetsdame med en mørk hemmelighet». 

Bare det at det fantes en sosietet tusenvis av år før kampen om jerntronen, er jo smått pirrende informasjon.

Det er den meritterte britiske manusforfatteren Jane Goldman som koker opp fortellingen til den nye serien, i samarbeid med George R. R. Martin selv. Hun har tidligere skrevet manus til Tim Burton-filmen «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» og vært med på å skrive «Kick-ass» og «Kingsman»-filmene.

Det er ventet at serien, som er forespeilet et budsjett på linje med det originalserien har hatt de siste sesongene (les: fantasilliarder), kan komme på skjermen tidligst i 2020.

Naomi Watts kan du naturligvis se før den tid, for eksempel i den kommende serien om Fox News-bossen og sex-trakassereren Roger Ailes dype fall fra maktens tinder i fjor. Der spiller hun tv-programleder Gretchen Carlson.

Norskættet manusforfatter

Andre folk som for tida mottar lønn av HBO for å pønske på nye prequel/spinoff-prosjekter til «Game of Thrones» er norskættede Brian Helgeland, Oscar-vinner for «LA Confidential»; en Carly Wray, som har vært med å skrive «The Leftovers» og «Mad Men»; og Max Borenstein, som skrev «Kong: Skull Island» og den siste «Godzilla»-filmen.

Martin har tidligere sagt at ingen av de nye prosjektene involverer figurer eller hendelser vi allerede kjenner fra «Game of Thrones»-serien eller romanserien den bygger på «A Song of Ice and Fire».