Det begynner å bli en stund siden Sean Penn sist regisserte en film – det var faktisk i 2007, da han festet Jon Krakauers mesterlige bok «Into the Wild» til film.

Den handlet om en ung manns nådeløse møte med villmarken, en tematikk han muligens kommer til å møte igjen på sitt neste prosjekt.

Diverse filmmedier rapporterer nemlig at Penn vurderer filmen «Crazy for the Storm», basert på boka ved samme navn skrevet av en fyr med det norskklingende navnet Norman Ollestad.

Boka kom ut i 2009, og Warner Brothers kjøpte umiddelbart opsjon på et manus. Prosjektet ser nå ut til å skyte fart, og Penn vurderer nå om han skal ta oppdraget.

Jeg har gjort bittelitt research på boka, og har fått ekstremt lyst til å lese den. Det er delvis en memoarbok fra Ollestads bardom, der han vokste opp i et relativt eksentrisk surfermiljø i California på 70-tallet. Faren, en ordentlig skrue, hadde tidligere jobbet i FBI, men sa opp i protest mot J. Edgar Hoovers styre.

Norman Ollestad møtte store krav fra den adrenalinhungrige, men noe autoritære faren, som mente det var viktig at Norman lærte seg å surfe og stå på ski.

Det ble ekstremt nyttig da flyet Norman og faren satt i styrtet i San Gabriel Mountain i 1979. Faren og piloten døde umiddelbart, mens Norman måtte klare seg selv (farens kjæreste overlevde også styrten, men døde etter et fall) i snøstorm og gjennom flere farlige situasjoner.

Sean Penn vurderer forresten også å regissere «The Comedian» med Kristen Wiig og Robert De Niro.