JJ Abrams gjør åpenbart alt han kan for å glede den litt mer nerdete delen av verdens befolkning. Som om ikke «Star Wars» og «Star Trek» var nok, kan han nå fortelle han også er i en «tidlig idéfase» på filmer basert på de svært populære Valve-spillseriene «Half-Life» og «Portal».

Det har lenge vært snakket om en «Half-Life»-film, men det har aldri vært noe særlig kjøtt på ryktebeinet – før nå. Under en scenesamtale mellom Abrams og Valve-sjef Gabe Newell om fortellerkunst på tvers av medier under DICE i går, kom det fram:

– Det er en idé vi har for et spill som vi gjerne vil jobbe med Valve på, sa Abrams, før Newell la til:

– Vi har svært lyst til det, og vi vil også snakke sammen om å lage filmer – enten en «Portal»-film eller en «Half-Life»-film.

Til nettstedet Polygon kan imidlertid Abrams fortelle at han har en «personlig» interesse i å se filmene bli laget, og at hans selskap Bad Robot er kommet litt lengre enn bare samtalestadiet – men ikke lengre.

– Det er så ekte som noe kan være i Hollywood. Noe som betyr at vi virkelig snakker med Valve, vi kommer nå til å hente inn en manusforfatter, og vi har mange veldig interessante ideer. Jeg har lyst til å se både en «Portal»– og en «Half-Life»-film, sa Abrams, som åpenbart er klar over fellene som kan oppstå når man lager film av spill:

– Vi er også veldig klar over de advarende historiene om filmer som blir spill og omvendt. Vårt mål her er å behandle verden Valve har laget i begge seriene som vi ville behandlet en bok eller en annen stor historie som kommer fra en pitch eller et originalmanus – behandle det med den respekten Valve har for spillene sine, og de som spiller dem.

Noen spillere vil kanskje rynke litt på nesa over det med «respekt for spillerne», der de sitter med hvite knoker og venter på «Half-Life 3». Med andre ord: Ikke begynn å legg deg i billettkøen til «Half-Life»-filmen riktig ennå. Bare ikke Hugh Laurie blir for gammel til å spille Gordon Freeman.

Noen fyller imidlertid ventetiden på et nytt spill eller en offisiell «Half-Life»-film på kreativt vis. Det har vært laget mange fanfilmer av varierende kvalitet. En av de mer vellykkede må sies å være «Escape from City 17» av Purchase-brødrene: