Fox har gitt grønt lys for en tv-serie fra Warner Bros. basert på DC-tegneserien «Gotham» fra Batman-universet, melder THR.

Men ikke forvent å se Ben Affleck løpe rundt på skjermen iført trikot, akkompagnert av «POW»-effekter. «Gotham» handler nemlig ikke først og fremst om Batman, men i stedet hans (stort sett) trofaste politimakker Commisioner James Gordon.

Handlingen i serien vil finne sted i tiden før Gordon møter Batman, og vil ta for seg den staute politimannens kamp mot de mange kriminelle kreftene i Gotham.

Det er «Mentalist»-skaper Bruno Heller som skal skrive og produsere serien, som neppe ble offentliggjort i disse dager av ren tilfeldighet:

I natt hadde nemlig erkekonkurrent Marvel premiere på sin store tv-satsing «Agents of SHIELD», en svært påkostet affære som dersom den lykkes kan bane vei for andre tv-serier fra deres superheltunivers (samt for «Star Wars»?).

Warner Bros. har tidligere hatt moderat suksess med sin superheltaktige serie «Arrow», som nå vender tilbake med en andresesong.

Men alt som har med Batman å gjøre er i en helt annen liga, og muligens kan også den kommende «Flash»-piloten ha en sjanse med «Glee»-stjernen Grant Gustin i hovedrollen.