Og DERR er Netflix igang med å produsere egne, skandinaviske tv-serier.

Ifølge en pressemelding i dag har streaminggiganten bestilt den postapokalyptiske ungdomsserien «The Rain» fra danske Miso Film (som også står bak blant annet «Frikjent» og var koprodusenter på «Max Manus» i 2008).

Det skjer etter at konkurrenten HBO tidligere i høst erklærte at de ville satse på egenproduserte serier for det skandinaviske markedet og ansatte en egen dramasjef for Norden.

Og det skjer etter at dramasjefene i såvel TV 2 som NRK og danske og svenske kanaler på Nordiske Seriedager for noen uker siden erkjente at de venter sterkere konkurranse fra de amerikanske streaminggigantene i tida som kommer.

«The Rain» vil bli å se i 2018 og følger to søsken på søken etter sikkerhet, ti år etter at et dødelig virus har utslettet mesteparten av Skandinavias befolkning. Det skjer med farens notatblokk om viruset som eneste hjelpemiddel, hvertfall inntil de slutter seg til en større gruppe overlevende.

Til tross for den engelske tittelen bekrefter Brede Hovland i den norske grenen av Miso Film overfor Filter Film og TV at serien blir skandinaviskspråklig – «primært» på dansk. Manusforfatter og showrunner er Jannik Tai Mosholt, som tidligere har laget «Borgen».

– Jeg er interessert i å finne ut hva vi mennesker vil gjøre dersom sivilisasjonen, slik vi kjenner den, forsvinner. I tillegg ønsker jeg å se det gjennom ungdommens øyne – de som er for unge til å forstå det som skjer når alt og alle rundt de forsvinner, og som dermed må finne ut hvem de er og hvem de skal bli på egenhånd, sier Mosholt ifølge pressemeldinga fra Netflix.

«The Rain» er en historie om ansvar og om overlevelse handler om individet eller gruppen. Det er en historie om menneskelighet og hva som definerer oss som mennesker. I tillegg handler det om å oppleve alt for første gang, i en verden hvor ingen forteller deg hvordan du skal reagere. Kjærlighet, hat, tristhet, glede og håp, sier han.