I går ble det hevet endel øyenbryn da Aftenposten kunne fortelle om den indiske regissøren Dheerah Akolkar, som ikke slipper inn i Norge til kinopremieren av sin dokumentar «Liv & Ingmar».

Akolkar skulle også jobbe med en dokumentar om Edvard Munch, som skulle være klar til Munchs 150-årsjubileum neste år.

UDI begrunnet avslaget om arbeids- og oppholdstillatelse med at Akolkars avtalte vederlag for jobben, på 45.000 britiske pund, var under lønnskravet for et slikt opphold.

Nå har imidlertid UDI snudd på hælen, og slipper likevel Akolkar inn i Norge – i tid til både filmpremiere og Munch-filmproduksjon, kan Aftenposten melde.

– Vi har gjort en feil og må bare beklage det. Denne saken skulle vært håndtert annerledes av oss fra begynnelsen, sier avdelingsdirektør Christine Wilberg i UDI til avisa.

– På bakgrunn av henvendelsen fra produksjonsselskapet har vi sett på saken på nytt og nå gitt Akolkar opphold etter en bestemmelse som gjelder oppdragstakere. Her er reglene annerledes enn for arbeidstakere, sier Wilberg videre.

Nå ser Akolkar framover, og gleder seg til å sette igang med den (nå forsinkede) Munch-filmen og premieren på «Liv & Ingmar» neste uke – der både dokumentarens hovedperson Liv Ullmann og Akolkars foreldre skal være tilstede.