Det er ikke lenge siden Viaplay sikret seg nettrettighetene til Disneys nye og gamle klassikere.

Nå har de sikret seg nok en fjær i den familievennlige hatten, når de også har fått eksklusive rettigheter til barnekanalen Nickelodeons innhold helt fram til 2020.

Dette inkluderer blant annet «Svampebob Firkant», «Dora Utforskeren» og «Madagaskar-pingvinene» – til sammen utgjør pakken hele 1200 titler per i dag.

– Med unikt innhold fra både Nickelodeon og Disney gir vi barna det innholdet de elsker mest. Gjennom denne mangeårige avtalen tar vi en tydelig posisjon og blir den ledende nordiske aktøren på barne- og ungdomsinnhold, sier Viaplay-sjef Rikard Steiber i en pressemelding.

Dette betyr samtidig at Netflix ikke lenger har rettigheter til Nickelodeons barneinnhold, noe som i dag utgjør en god del av deres tilbud til de minste i Norge.

Når Viaplay også har sikret seg rettighetene på Disneys innhold, samtidig som NRK og TV 2 sitter på sine egne barne-tv-rettigheter (riktignok ikke bare eksklusive), vil det kunne by på utfordringer for Netflix å sikre seg nytt innhold som er relevant for norske barn.

Når det er sagt, finnes det fortsatt endel godt barneinnhold på Netflix – deriblant en rekke Disney/Pixar-filmer som «Rive-Rolf» og «Modig», filmer som ikke ligger på Viaplay.

Dette kan skyldes at de har sikret seg rettighetene til Disney-innhold i et annet visningsvindu – dette kaotiske vindussystemet er en av hovedgrunnene til at mannen i gata aldri vil kunne forstå film- og tv-bransjen fullt ut.

I tillegg trapper Netflix mest sannsynlig opp sin egen satsing på eget innhold, slik de nylig gjorde med «Turbo» – en spinoff-serie laget i samarbeid med Dreamworks, en av flere aktører som fortsatt kommer til å tilby barnefilmer til tjenesten.

Etter at Netflix mistet de amerikanske Nickelodeon-rettighetene i 2013, hyret de i sommer inn en Nickelodeon-sjef for å påbegynne jobben med å skaffe nytt og godt innhold til tjenesten. Prosessen er altså i gang, og forhåpentlig vil det også dryppe på det norske markedet.

Om du ser bort fra innholdet, har Viaplay forøvrig en funksjon som gjør tjenesten populær hos barnefamilier: Muligheten til å laste ned filmer og serier, og lagre lokalt. En fin ting å ha, når samme filmen kjøres for femtiende gang i baksetet på bilen, gjennom områder med dårlig dekning. Dessverre virker det ikke som om Netflix kommer med noe tilsvarende med det aller første.