En jeg kjenner ble så redd etter å ha sett «Ondskapens hotell» (og da spesielt de to tvillingjentene) at hun med intens tissenød ikke turte å forlate senga. Traume på traume, det der.

Men for de mange som elsker den klassiske skrekkfilmen er det muligens andre traumer som nå kan ramme.

36 år etter at Stephen King skrev originalboka som dannet grunnlaget for Stanley Kubrick-filmatiseringen, er forfatteren neste år klar med oppfølgerboka «Doctor Sleep». Du skal ikke se bort fra at det kan bli en film.

Men før det eventuelt blir en realitet, er det noe helt annet å bekymre seg over: LA Times melder at Warner Bros. «i det stille» nå undersøker mulighetene for en forløperfilm til «The Shining», som filmen (mye bedre) heter på orignialspråket.

Studioet har kontaktet Laeta Kalogridis, manusforfatteren bak «Shutter Island» og medprodusent på «Avatar», og bedt henne om å «lage en ny vri» på det som skjedde i Kubricks filmversjon – og spesielt hva som egentlig har foregått hos Torrance-familien før de bestemte seg for å overvintre på Overlook hotel.

Forløperen er etter sigende på et veldig tidlig stadium, og er formelt sett ikke et igangsatt prosjekt.

Det kan jo bli ålreit, for all del, om det blir noe av. Men fansen av originalfilmen (Stephen King selv er faktisk ikke blant dem) er vant til å bli skuffa. Forhåpentlig blir det hele en smule hvassere enn ABC-miniserien fra 1997:

Har du av en eller annen skrudd grunn ikke sett «Onskapens hotell» ennå, kan du leie den her. (Forresten, det er ikke rart om du ikke har sett filmen, om du er av den lettskremte typen. Da passer det jo fint at sola skinner ute, for å ta luven av det verste?)